24. 10. 2021.

Šta čitaju golmani: Bajko voli Šekspira, Stojketu omiljeni “Razgovori s Bogom”

Sajam knjiga koji se po 58. put održava u Beogradu otvoren je u nedelju obraćanjem proslavljenog srpskog pesnika Ljubomira Rušomića. Sve do 27. oktobra na snazi je trka za dobrim naslovima, a čitaocima Telegrafa su svoje preporuke dali i golmani Partizana i Crvene zvezde, Vladimir Stojković i Boban Bajković.

Prema naslovima koje preporučuju, golmani dva najveća kluba pokazali su sklonost ka različitim žanrovima. Bez problema su nam naveli po tri knjige i izašli iz okvira stereotipa da sportisti, pogotovo fudbaleri, ne čitaju knige.

11

Golman Partizana Vladimir Stojković preporučio je za vas knjige iz oblasti popularne psihologije.

– Preporučujem “Psihologiju stvaralštva”, “Moć podsvesti” i “Razgovori s Bogom” – rekao je Stojković.

Prvi naslov obimno je štivo Radivoja Kvaščeva, obavezno za mnoge koji se bave psihologijom. Drugu knjigu napisao je doktor Džozef Marfi, koji je postavio osnovne tehnike za poboljšanje života snagom podsvesti. Poslednji naslov je poznata triologija Nila Donalda Volša, a svaka od ovih knjiga, koje su redefinisale poimanje Boga, nalaze se na listi najprodavanijih knjiga “Njujork Tajmsa” više od dvije godine.

Kolega na drugoj strani Topčiderskog brda koji brani crveno-bele boje Boban Bajković, ima drugačije preferencije u izboru knjiga.

– Od Šeksipra preporučujem “Hamleta”, onda “Kolibu” od Vilijama Pola Janga, a treća knjiga je “Godina prođe, dan nikad” Žarka Lauševića – poručuje Bajković.

Boban-Bajkovic

Prvu navedenu tragediju najvećeg engleskog dramaturga ne treba posebno predstavljati, a triler Vilijama Pola Janga osvojio je ceo svet. Autobiografija srpskog glumca Žarka Lauševića o njegovoj teškoj sudbini, objavljena 2011. godine, nije zaobišla ni biblioteku Zvezdinog golmana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender