Stojković penal majstor: I one koje sam primio, pročitao sam! (VIDEO)

Vladimir Stojković nastavlja da pokazuje zavidnu zrelost na golu Partizana u vjerovatno najtežem zadatku među stativama.

Reprezentativni čuvar mreže uspio je i ovog vikenda da odbrani penal i spriječi Jagodinu da povede u utakmici devetog kola. S obzirom na to da se sve odigralo pri rezultatu 0:0, i da je ta odbrana i prema riječima trenera Vuka Rašovića bila i jedan od presudnih momenata na utakmici, Stojković je još jednom dokazao da se odlično nosi sa pritiskom kada treba da odbrani šut sa bijele tačke.

Stojkovic 2

Ove sezone je “pročitao” bez problema i udarac Bojana Beljića iz kragujevačkog Radničkog u utakmici trećeg kola, kada je Partizan slavio 5:1. Prije dvije godine je “skinuo” i penal protiv Škendije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a “grobare” je kupio još 2010. kada je tada Arsenalovom Andreju Aršavinu ukrotio šut.

stojkovic 3

Prije angažmana u redovima srpskog šampiona, Stojković je u Zvezdinom dresu odbranio znalcu Antoniju Kasanu, koji je tada nastupao za Romu, a svi ljubitelji fudbala će popularnom Stojketu biti zahvalni na odbrani na Svjetskom prvesnstvu u Južnoj Africi, kada se na pravoj strani ispriječio lopti Lukasa Podloskog.

http://www.youtube.com/watch?v=t8Zy2UnqxLA

Od tada je prošao kroz turbulentan period ali Stojković i pored propalog transfera proletos i najave predsednika Partizana Dragana Đurića da golmanu neće ponuditi novi ugovor, pokazuje izvrsnu psihičku i fizičku snagu kojom čuva mrežu šampiona.

stojkovic 4

Ne pridajem tome toliku važnost. Ovo je kolektivan sport, svi dajemo svoj maksimum za pobedu, tako i ja branim uvek kad mogu – počeo je razgovor za Telegraf Stojković.

Interesovalo nas je ipak šta to utiče na golmana crno-belih da bude toliko uspešan u verovatno najtežem zadataku za čuvare mreže.

– Slično je kao u igri, zapravo dosta toga potiče iz igre. Trebalo bi dobro da se namestiš, da imaš dobar odraz, budeš fizički spreman za tako nešto. Svaki put sam fokusiran na loptu i najbolje mi je kad nemam “pomoć”, već kad je šesnaesterac čist.

Stojković nam je otkrio da je dosta šuteva sa bele tačke, koji su na kraju završili iza njega, “dotakao”.

Sve koje sam primio, primio sam zamalo, lopte sam dodirnuo. Tako je bilo i protiv Anhela di Marija kad je sudija ponovio penal na Olimpijskim igrama, pa protiv Van Persija kad smo igrali sa Arsenalom. Lopta je “probila” i kad je šutirao Đurovski (tada igrač Vojvodine).

– Kružila je i fotografija posle Lavecijevog šuta i izgleda je kao da mi je lopta u rukama, ali je od vlažnosti samo prošla – zaključio je popularni Stojke, koji je detaljnijom analizom poslao jasnu poruku svim budućim izvođačima:

” Gdje god da šutnete, ja ću biti tamo.”

http://www.youtube.com/watch?v=Xtng5CDSJM8
/Telegraf/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender