Birčević: Igramo za istoriju

Ta utakmica će biti istorijska za Kragujevčane, pošto će im to biti prva u nekom evropskom takmičenju u istoriji kluba na domaćem terenu.

U prvom kolu drugog po važnosti evropskog klupskog takmičenja, Radnički je izgubio od Panioniosa sa 77:72, dok je finski klub pobijedio Neptunas sa 73:72.

“Srijeda će biti dio istorije kluba i grada, Kragujevac i Radnički prvi put će biti domaćini jednog evropskog takmičenja. Utakmica je sama po sebi zbog toga značajna, ali nas to previše ne opterećuje, više prija kao nešto što se prvi put dešava. Velika nam je čast što učestvujemo u Evrokupu, a ogroman je motiv da se borimo za pobedu protiv Bizonsa jer bi to bila i prva pobeda u ovom rangu, pa još pred domaćim navijačima. Vjerujemu saigrače, znam da oni to mogu. Ne sumnjam da će ostaviti srce na terenu i tako pokazati zašto su dovedeni u Radnički”, rekao je Birčević.

Kapiten Kragujevčana istakao je da će se on i saigrači pokazati kao pravi domaćini Bizonsu.

“Sem što ćemo pokazati kakvi smo igrači na parketu, imaćemo priliku i da se predstavimo kao dobri domaćini. A to je uvek krasilo Šumadiju, znam da će tako biti i u susretu sa Fincima koji su prvi put u Kragujevcu. Nisu nam previše poznati kao ekipa, ali u njihovim redovima ima više reprezentativaca te zemlje, nekoliko je Amerikanaca tu. Biće to uzbudljiva utakmica. Zato pozivam Kragujevčane i ostale ljubitelje košarke da budu u srijedu u “Jezeru” od 18 časova i uživaju u lijepoj košarci. Mislim da će se svi koji dođu jednom rado sjećati da su prisustvovali prvoj utakmici Evrokupa u Šumadiji”, naglasio je Birčević za B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender