20. 10. 2021.

Dolores Lambaša teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći.

Oko 6,30 sati, 250 metara prije izlaska s A3 na ‘Slavoniku’ sudarili su se terenac i privatni automobil koji su vozili u smjeru Zagreba. Oba automobila sletjela su s autoceste. Hrvatska štampa neslužbeno saznaje kako je u nesreći teško povrijeđena glumica Dolores Lambaša (32). Doktori se bore za njezin život. Glumica je trenutno na odjelu reanimacije Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Identitet učesnika saobraćajne nesreće neslužbena je informacija.

Lambašin otac Dino na putu je za Slavonski Brod. ‘Ono što su mi jutros kazali nije dobro. Riječ je o teškim povredama trbušne šupljine i grudnog koša. Nema povrede glave ali je u komi, te dodao, da su mu doktori rekli kako se u ovakvim situacijama teško može bilo što prognozirati unutar 48 sati od operativnog zahvata’, rekao je za Jutarnji list.

“Jutros u 7 i 20 u našu ustanovu primili smo žensku osobu politraumatizovanu i u stanju šoka te s teškim povredama koje ugrožavaju život. Odmah je upućena u operacijsku salu gdje je učinjena reanimacija i svi hirurški postupci hemodinamske stabilizacije. Bolesnica je trenutno na odjelu intenzivne njege gdje se provode postupci stabilizacije stanja i oporavaka. Povrede su teške i opsežne ISS kod koji mjeri intenzitet povreda je preko 60 što upućuje na ozbiljnost povreda i zahvaćenost više organski sistema”, rekao je dr. Josip Samardžić, voditelj Odjela za hirurgiju.

‘Teško je prognozirati, povrede su opsežne i teške. Neslužbeno saznajemo kako je riječ o teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa te kako je Lambaša bila vezana sigurnosnim pojasom, ali u ležećem položaju pa je pri slijetanju ispala iz vozila kroz zadnje staklo.

Portparolka PU brodsko-posavske Kata Nujić za tportal je rekla kako je 52-godišnjak, upravljajući privatnim vozilom marke Nissan varaždinskih registracija, zbog ne držanja dovoljnog razmaka, udario u vozilo VW Polo slavonskobrodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. Prilikom sudara oba su vozila sletjela s kolovoza. Četrdesetogodišnjak je lakše povrijeđen, a 32-godišnja saputnica iz Nissana teško povrijeđena.

 

lambasa nsreca 2

dolores 2

dolores 2 3

dolores 2 3 4

dolores 2 3 4 5

dolores 2 3 4 5 6

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender