26. 09. 2021.

Janković-Azarenka oko 17.30h

Prvog dana takmičenja na završnom turniru u Istanbulu pobjede su ostvarile Serena Vilijams, Viktorija Azarenka i Petra Kvitova.

Vilijamsova je bila sigurna protiv Njemice Anđelike Kerber sa 6:3, 6:1, dok je takođe u ’crvenoj grupi’ Kvitova iznenadila trećeg nosioca Agnješku Radvanjsku iz Poljske sa 6:4, 6:4.

Azarenka se možda i najviše namučila u meču prvog kola u ’bijeloj grupi’, pošto je do pobjede nad Italijankom Sarom Erani došla sa 7:6 (7:4), 6:2.

Najbolja teniserka svijeta očekivano je bila dominantna u duelu sa Kerberovom. Pogodila je 31 viner tokom meča i Njemici prepustila samo pet gemova. Zanimljivo, Vilijamsova je tim trijumfom popravila svoj skor pobjeda poslije osvojenog prvog seta na 69:2.

U poslednjem meču dana, Kvitova je napravila malo iznenađenje pobjedom nad Radvanjskom. Tokom cijelog meča Čehinja je Radvanjskoj dopustila da joj samo jednom oduzme servis, iako je imala osam prilika, a sama je odigrala dovoljno dobro da bi za po jedan brejk u oba seta bila bolja od poljske teniserke.

/b92/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender