27. 11. 2021.

Ljepojević: Znamo ko su neprijatelji Srpske

U obraćanju posjetiocima štanda Republike Srpske na Sajmu knjige u Beogradu, na kojem je održana promocija njegove knjige, Ljepojević je istakao da o Republici Srpskoj neće odlučivati razni predstavnici američke administracije i visoki predstavnici, koje je i označio kao najveće spoljne neprijatelje Srpske.

“Najveći pritisak posljednjih godina Srpska je trpila od američkog ambasadora Patrika Muna i visokih predstavnika, koji žele da vide unitarnu i centralizovanu BiH”, rekao je Ljepojević.

On je ocijenio da Srpska trpi i velike udare od unutrašnjeg neprijatelja, oličenog u visokoj stopi mortaliteta i neefikasnoj javnoj upravi.

Direktor Izdavačke kuće “Besjeda” Nenad Novaković rekao je da je Ljepojevićevo djelo vrijedno zavještanje za budućnost, jer daje uvid kakvim je pritiscima bila i jeste izložena Republika Srpska i kako ih je prevazišla.

“Vidimo da je Republika Srpska napadana i još se napada kao da je najkužnije stvorenje na svijetu. Ono što ovu knjigu čini posebnom je kritički ton prema svima, uključujući i one na vlasti u Srpskoj,” rekao je Novaković.

Urednik knjige Željko Mirjanić smatra da najnovije Ljepojevićeva djelo predstavlja dragocjen dokument vremena i štivo koje će budućima generacijama biti od velikog značaja.

“Najveća vrijednost ove knjige je što će neke nove generacije u vremenu nakon nas saznati šta se u stvari dešavalo i kakvim je kontinuiranim napadima bila izložena Republika Srpska”, rekao je Mirjanić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender