Lokalizovan požar na Kopaoniku

MK Mountain Resort koja je vlasnik kompleksa saopštila je i da nema povrijeđenih.

“Nema povrijeđenih u požaru koji je izbio sinoć u apartmanima Konaci na Kopaoniku. Vatrogasne jedinice su na terenu, požar je pod kontrolom. Svi gosti su evakuisani i premješteni u druge smještajne kapacitete u okviru MK Mountain Resorta”, saopštili su u iz MK Mountain Resorta.

Kako navode u iz MK Mountain Resorta, nadležne službe ispituju uzrok požara, o čemu će naknadno informisati građane.

“S obzirom da su svi apartmani od drveta, vatra se brzo širila i zahvatila veću površinu. Na Kopaonik je hitno upućena pomoć vatrogasaca iz Kraljeva, Raške, Brusa i Aleksandrovca, koji su krenuli sa svojim vozilama za velike požare”, rekao je Radojica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Tanjugu.

Prema njegovim riječima, požar je izbio na krovnoj konstrukciji na površini od oko 80 kvadratnih metara.

Portparolka Policijske uprave u Kraljevu Kristina Nikolić rekla je agenciji Beta da je požar izbio u apartmanskom naselju na Kozniku.

“Požar je zahvatio krov i potkrovlje, a zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasnog odjeljenja i policajaca Policijske ispostave na Kopaoniku, lokalizovan je i u toku je likvidacija požara”, kazala je Nikolićeva.

Ona je navela da je vatra, prema podacima dobijenim od operativaca sa mjesta požara, zahvatila veći dio apartmanskog naselja “Konaci”, s obzirom da je sagradjen od drveta.

“Za sada je zbog mraka nemoguće procijeniti štetu i sutra će se po nalogu tužioca započeti sa istragom tog požara”, rekla je sinoć Kristina Nikolić.

Sunčani vrhovi, poznati kao Konaci, sastoje se od šest povezanih polukružnih paviljona. Od 2008. godine nalaze se u vlasništvu MK grupe, srpskog biznismena Miodraga Kostića.

Prošle godine je u požaru izgorio Grand hotel, najluksuzniji u ovom hotelskom kompleksu na vrhu Kopaonika.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender