26. 09. 2021.

Obradović: Sanjam bar na plaži!

Najtrofejniji stručnjak u EL, pričao je grčkim medijima o napuštanju Panatinaikosa, životu u Istanbulu, potencijalnom selektorskom poslu, pričama o odlasku u NBA, te planovima za budućnost van košarke.

“Mnogo je sličnosti između turskog i grčkog naroda, imaju mnogo zajedničkih stvari. Zbog toga sam se lako navikao na život ovdje. Ali gužva, gužva u Istanbulu je užasna. Ne možeš predvidjeti šta može da se dogodi”, rekao je Obradović.

Mnogi od Fenerbahčea sada očekuju ono što je sa Obradovićem radio Panatinaikos, titule, prije svega šampiona Evrope.

“Uradio sam sve što sam mogao u Grčkoj, mislim da pritisak nije ništa veći u Istanbulu. Pritisak neće povrijediti nikoga, stres tjera ljude da budu uspješni. Posao je težak, ali se uvijek trudim da dam svoj maksimum”, dodao je srpski trener.

Dok se odmarao od košarke, Obradović je mjesec dana boravio u Detroitu gdje je radio sa Pistonsima, kada su počele spekulacije o njegovom odlasku u najjaču košarkašku ligu svijeta.

“Niko iz NBA timova nije razgovarao sa mnom. Bilo je kontakata preko menadžera, ali niko nije zvao direktno mene. Željeli su neku vrstu intervjua, ali ja intervjue dajem samo novinarima. Osjećam da sam i dalje mlad, možda u budućnosti nešto bude. Mislim da mnogo evropskih trenera ima kvalitet i kapacitet za NBA. Morate vjerovati u evropsku košarku”, istakao je Obradović.

Turkey Basketball Euroleague Final Four

Mnogi su mislili da je Obradović pogriješio što se povukao protekle godine iz košarke, ali on tvrdi drugo.

“Pauza poslije Panatinaikosa je jedna od najboljih odluka koje sam napravio. Veoma sam srećan zbog toga. Proveo sam vrijeme sa mojim roditeljima i prijateljima. Ljeto je bilo veoma interesantno za mene. I dalje sebe vitim kao građanina Atine, Panatinaikos će uvijek biti u mom srcu. PAO je imao sjajnu sezonu bez mene, uradili su dobar posao u Evroligi, osvojili su i dva trofeja”.

Nakon debakla Turske na Evrobasketu, u Istanbulu su odmah počele priče o mogućem dovođenju Obradovića i na mjesto selektora. Naravno, imao je i drugih ponuda.

“Volim Grčku, imam veoma dobre odnose sa predsjednikom njihovog saveza Vasilaikopulosom. Ako bih dobio ponudu da vodim Grčku, naravno da bih prihvatio. Ali tako je i sa Turskom i Rusijom. Međutim, trenutno nemam vremena da mislim o bilo čemo osim o Fenerbahčeu. Sada sam u Fenerbahčeu i samo mislim o Fenerbahčeu”, rekao je Obradović.

Jednog dana Obradović će morati da se definitivno povuče iz svijeta košarke, već zna kako će da iskoristi vrijeme.

“Sanjam da otvorim bar na plaži u Atini. U Grčkoj imam mnogo dobrih prijatelja. Jednog dana, otvoriću bar. Prva reč na engleskom koju sam naučio je ‘nazdravlje’. Trudim se da trčim desetak kilometara svakog dana. To mi daje energiju koja mi je potrebna. Volim svoj posao, trudim se da uživam u njemu”, zaključio je Željko Obradović.

Obradović je karijeru u Istanbulu počeo osvajanjem Superkupa, te sa po dvije pobjede u šampionatu i Evroligi, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender