24. 10. 2021.
Banjaluka: Uhapšena dva kradljivca

Srbija: Uhapšeno 11 lica zbog zloupotreba u osiguranju

U nastavku rada koji se odnosi na prevare u osiguranju uhapšeni su vozač hitne pomoći Kliničkog centra Vojvodine R.N. /30/ i vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća iz Novog Sada Z.D. /43/.

Uhapšeni su i podnosioci odštetnog zahtjeva prema osiguravajućem društvu V.Z. /32/, M.Z. /27/, M.N. /52/, Z.B. /25/, S.S. /47/, U.M. /33/, D.M. /31/, M.M. /28/ i S.G. /34/.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dvojica advokata iz Novog Sada koji su u bjekstvu.

U saopštenju se navodi da postoji sumnja da su oni u aprilu 2012. godine prijavljivali tjelesne povrede koje su, navodno, zadobili kao putnici autobusa koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, iako se pri tome nisu ni nalazili u tom autobusu, a zatim su, preko jedne advokatske kancelarije, podnosili odštetne zahtjeve “Dunav osiguranju” i “Milenijum osiguranju” na ukupan iznos od 2.620.000 dinara /oko 23.000 evra/.

Policijski službenici SBPOK-a, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, nastavljaju rad na ovom slučaju radi utvrđivanja pričinjene štete osiguravajućim društvima, kao i iznosa pribavljene protivpravne imovinske koristi.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender