25. 10. 2021.

Tomić o derbiju: Partizanu prednost

Najtrofejniji srpski klubovi sastaće se za deset dana, u okviru 11. kola JSL. Partizan ima četiri boda više, a prvo će vječiti igrati protiv Napretka i Radničkog.

“Stabilnost u svakom smislu je na strani Partizana i to donosi prevagu. Situacija unutar i okolo kluba je mnogo zdravija u Humskoj, nema žestokih potresa, nema afera, što je vrlo bitno”, rekao je Tomić.

U Partizanu i Crvenoj zvezdi još ne pričaju o međusobnom okršaju, ali sigurno razmišljaju o najvažnijem meču u srpskom fudbalu.

“Prednost dajem Partizanu. Iza sebe ima i uspjehe i to je takođe velika prevaga u pristupu utakmici. Gotovo sam uvjeren da će moj klub i ovoga puta slaviti. Volio bih da Saša Ilić odluči derbi, jer se radi o fenomenalnom fudbaleru i ličnosti generalno. Zaslužio je to zbog svega što je uradio za klub proteklih godina”, rekao je Tomić.

Partizan će sedmu sezonu u nizu u derbi ući kao lider na tabeli. Od posljednjih 12 okršaja nije bilo remija, a “crno-beli” su dobili sedam. Posljednji je odigran u maju u Humskoj i Partizan je slavio minimalnim rezultatom kojim je riješio borbu za titulu.

“Derbi je za fudbalere oba tima sigurno najlakši meč u sezoni, jer naša liga nije jaka i oni u toj utakmici vide priliku da se istaknu, da se eventualno nametnu selektorima različitih selekcija i skrenu pažnju agenata, koji po pravilu ispune lože na stadionu.
Partizanovi igrači godinama uzimaju trofeje, navikli su da se nose sa tim pritiskom i vjerujem da će pobijediti i ovoga puta”, zaključio je Tomić za B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender