Vlada uplatila sredstva lokalnim zajednicama

Bruto dobit Elektroprivrede Republike Srpske 22,75 miliona KM

Ukupno ostvareni konsolidovani prihodi na nivou Mješovitog holdinga u prvoj polovini godine iznosili su 350 miliona KM, što je za 17 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Ostvareni konsolidovani rashodi na nivou Mješovitog holdinga u prvom polugodištu bili su 327,42 miliona KM i veći su za 11 odsto od rashoda iz prvog polugodišta prošle godine.

U periodu januar – juni ostvarena je proizvodnja električne energije od 3.538,82 gigavatčasova ili za 24,34 odsto više od plana proizvodnje, ili 28,97 odsto više od ostvarene proizvodnje iz prvog polugodišta prošle godine.

Zbog povoljnih hidroloških prilika ostvarena proizvodnja hidroelektrana iznosila je u prvom polugodištu 1.949,57 gigavatčasova ili više za 51,51 odsto od planiranog nivoa.

Vlada je usvojila i izvještaj o poslovanju Matičnog preduzeća Trebinje iz sastava Mješovitog holdinga “Elektroprivreda Srpske” za prvo polugodište po kojem je ostvaren bruto dobit bila 27,04 miliona KM.

Matično preduzeće je u prvom polugodištu ostvarilo ukupan prihod od 261,27 miliona KM, što je za 25 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Ostvareni rashodi u posmatranom periodu iznosili su 234,23 miliona KM, koji su veći za 23 odsto u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender