22. 10. 2021.

“Goblini” najavljuju novi album (VIDEO)

Sjajni bend “Goblini”, koji je tokom devedesetih harao srpskom rok scenom, nakon 14 godina će sredinom novembra objaviti novi album “Roba s greškom”, koji će najaviti spot za numeru “Deca iz komšiluka”.

Članovi šabačkog sastava snimili su najavni trejler za video, a spot će premijerno biti prikazan 26. oktobra u emisiji “Gruvanje” na RTV Vojvodina.

– Trejler za naš prvi spot singl trebalo bi da ljudima da do znanja u kojem pravcu će sve to ići, a sam spot, koji će uskoro biti premijerno emitovan, trebalo bi da jasno podvuče samu poruku pjesme – kaže frontmen “Goblina” Branko Golubović Golub.

Goblini 2

Da podsjetimo, grupu su 1992. u Šapcu osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pjevač Golubović. U karijeri su objavili četiri studijska albuma: “Goblini” (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U magnovenju” (1996) i “Re-Contra” (1999), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine.

U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih su bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Posljednji koncert prije prestanka rada Goblini su odsvirali 7. juna 2001. u Zagrebu.

Poslije skoro decenije pauze, “Goblini” su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su bili Golubović (vokal), Jovanović (gitara), Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi). Bend je tog leta objavio CD singl “Crno na belo” sa pjesmama “Luna/Kao da…” (u zajedničkoj produkciji SKC-a Novi Sad i Šabačkog letnjeg festivala). Izlazak singla pratio je spot za pjesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV, piše Telegraf.

“Gobline” trenutno čine Golubović, Jovanović, Kokotović, Arnautović i gitarista Leonid Pilipović, koji je prethodno već sa Goblinima snimio kultni album “U magnovenju”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender