16. 10. 2021.

Maribor: U pucnjavi ubijene tri osobe

Policija u Mariboru nešto prije 12 sati dobila je obavještenje o pucnjavi u Aljaževoj ulici. Nepoznata je osoba vatrenim oružjem navodno ubila tri osobe.

Kako javlja 24ur.com, s obzirom da ubica još nije pronađen, građani su upozoreni da se ne približavaju mjestu zločina. Zločin se dogodio u prostorijama jednog građevinskog preduzeća.

Informacije o konkretnim okolnostima su pritivurječne. Dio medija u Sloveniji javlja da je vlasnik građevinskog poduzeća napao svoje radnike, nakon čega je život oduzeo i sebi. Dio ih ipak izvještava da je obračun započeo jedan bivši radnik, koji je od svog bivšeg šefa došao po novac koji mu je ovaj navodno dugovao.

Policija zasad ne vjeruje da je današnji zločin povezan s jučerašnjom pucnjavom u Mariboru. Tada je povrijeđeno nekoliko ljudi, a navodno je bila riječ o mafijaškom obračunu.

Na mjestu događaja su policijski specijalci. U neposrednoj se blizini nalaze jedna škola i vrtić, kojima je savjetovano da iz bezbjednosnih razloga do daljnjeg djecu ne puštaju iz zgrade.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender