20. 10. 2021.
Akcija SIPA zbog nedozvoljenog korištenja autorskih prava

Tragaju za dokazima o zločinima nad Srbima

Iz SIPA je saopšteno da su pretresene službene prostorije i stambeni objekti koje koriste J.Š., S.Š., Z.K. i F.H., uz objašnjenje da ove osobe nemaju status osumnjičenih.

Iz Tužilaštva BiH su objasnili da vlasnici pretresenih objekata nemaju status osumnjičenih, jer u predmetu još nije donesena naredba o sprovođenju istrage protiv konkretnih osumnjičenih.

“Radi se o licima kod kojih bi se mogli nalaziti materijali i dokazi potrebni za istragu Tužilaštva BiH”, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Predmet na kojem radi Tužilaštvo BiH odnosi se na ratne zločine počinjene nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Bosanske Krupe tokom 1995. i 1996. godine, a radi se o ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva i ratnim zločinima protiv ratnih zarobljenika.

Istraga je u ranoj fazi, a jučerašnjim pretresima očekuje se da će biti pronađena i oduzeta dokumentacija koja bi mogla poslužiti kao dokaz u istrazi.

“Pretresi se vrše po nalogu Tužilaštva BiH i na osnovu naredbe Suda BiH, a istraga u ovom predmetu biće nastavljena”, navode iz Tužilaštva BiH.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender