18. 10. 2021.

Amfilohije: Evropa misli da smo primitivno pleme

“Najopasnije je insistiranje koje potiče ne iz istinske Evrope, već od jedne evropske ideologije koja nastoji da nam promijeni svijest”, rekao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski ističe da kao hrišćanin protestuje zbog poniženja države i naroda kome se prinudno nameće način života koji propagira 30 ljudi i zbog toga se angažuje policija.

Povodom optužbi poslanika Evropskog parlamenta Jelka Kacina za govor mržnje uoči i nakon “Gej parade” u Crnoj Gori, mitropolit Amfilohije je rekao da se Kacin poziva na verbalni delikt, odnosno na njegovo povampirenje, koji je bio svojstven komunističkom režimu.

“Možda ću biti grub, ali ću reći da se gospodin Kacin i njemu srodni ponašaju i govore o našem integrisanju u Evropu kao da kažu: `Crnogorci, skinite gaće da bi ste se integrisali u Evropu` ili ono drugo obeznaniti i obesvetiti mrki brk Mandušića Vuka, što znači svoju moralnost, dostojanstvo i čojstvo”, naveo je mitropolit Amfilohije.

Vladika crnogorsko-primorski je poručio da crkva svim svojim činjenim i rječju čuva ljudsko dostojanstvo i da je svjetlost “na neka zbivanja koja su se događala u Crnoj Gori”.

Mitropolit Amfilohije je naveo da se sutra organizuje petkovdanska litije za crnogorsku čast, obraz, svetinju braka i rađanja djece.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender