Beograd: Odobreni letovi za 33 strana avio-prevoznika

Zimski red letenja primjenjivaće se od 27. oktobra do 29. marta 2014. godine.

Kako se navodi u saopštenju, lista stranih kompanija nije konačna, jer se očekuju zahtjevi još nekih koje su zainteresovane za srpsko avio tržište.

U odnosu na prethodne zimske sezone letenja, veći broj stranih avio-prevoznika pokazao je interesovanje za učešće na vazduhoplovnom tržištu Srbije. Takođe, avio-prevoznici koji obavljaju saobraćaj u dužem periodu, kao što su Aeroflot, Turkish Airlines i Etihad Airways, značajno su povećali obim saobraćaja, navodi Direktorat.

aerodrom

U redovnom putničkom i kargo avio-saobraćaju naredne ljetnje sezone učestvovaće 29 kompanija, dok će na osnovu do sada prispelih i odobrenih zahtjeva, čarter avio-saobraćaj obavljati njih četiri.

Direktorat odobrava zahtjeve stranih avio-prevoznika za letove sa aerodroma u Srbiji, primjenjujući Multilateralni sporazum o zajedničkom evropskom vazduhoplovnom području (ESAA) za avio kompanije, registrovane u zemljama EU, kao i na osnovu bilateralnih sporazuma o vazdušnom saobraćaju za one koje su registrovane u zemljama izvan EU.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender