25. 10. 2021.

Kosovski nalog za hapšenje Vulina

Istraga je pokrenuta “kako bi se utvrdilo da li je Vulin nelegalno ulazio na sjever Kosova”.

Istragu je pokrenulo tužilaštvo u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, koje je od tamošnjeg suda zatražilo i da izda nalog za hapšenje Aleksandra Vulina.

“Odluka je donijeta jer postoji osnovana sumnja da je Aleksandar Vulin 17. oktobra 2013. u neutvrđeno vrijeme, bez odobrenja prešao granicu Kosova sa Srbijom, van ovlašćenog graničnog prelaza i ušao na teritoriju Kosova. Ovim je počinio krivično djelo, ‘nedozvoljen prelaz granice’ po članu 146 stav 2 iz stava 1. Krivičnog zakonika Kosova”, navodi se u saopštenju Kancelarije vrhovnog tužioca Kosova.

Prema ovoj odluci, istraga počinje danas i na osnovu prikupljenih dokaza biće donijeta odluka da li će protiv Vulina biti podneta prijava.

Vulin: Planski podižu tenziju

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da su takvi potezi usmjereni na izazivanje revolta među Srbima kako bi odustali od lokalnih izbora 3. novembra.

Vulin u četvrtak popodne nije imao informaciju da Priština traži njegovo privođenje, ali je rekao da ga ne bi iznenadilo da Priština posegne za nasiljem, kao i više puta do sada, prenose “Novosti”.

“Takvi potezi planski podižu tenzije i usmereni su na izazivanje revolta među Srbima, kako bi odustali od izbora i propustili priliku da preuzmu vlast u svojim sredinama. Mene je Priština već dva puta hapsila i to za mene ne bi bilo novo iskustvo. Ali pokazalo bi da radim za dobro našeg naroda i da uspješno okupljam Srbe na KiM”, rekao je Vulin.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender