19. 10. 2021.
Suđenje Miškoviću u četvrtak

Nastavljeno ročište Miškoviću

Na ročište je došao i Mišković, koji je izostao sa prošlog ročišta, koje je ipak održano bez njega.

Ročište se održava u beogradskoj Palati pravde, a na njemu svoje dokazne prijedloge obrazlažu branioci optuženih.

Na današnjem ročištu sa predstavljanjem svojih dokaznih predloga završiće branioci preostale četvorice optuženih, nakon čega će sud zakazati glavni pretres (suđenje).

Na početku ročišta prošle sedmice izlaganje svojih dokaznih predloga završila je odbrana Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal pre njih.

Zbog tajnosti pripremnog ročišta, ne mogu se javno objavljivati podaci o tome kako su se o krivici izjasnili optuženi, kao ni to koje su dokaze u svoju korist predložili sudu da izvede tokom suđenja.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i biće javno.

miskovic

Osim Miroslava i Marka Miškovića i Đuraškovića, na optuženičkoj klupi je još osam optuženih.

Oni se terete da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona evra.

Vlasnik “Delta holdinga” Miškovic pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamjenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i odredena mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd – PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mjesecu. Ista ova mjera predviđena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrijednosti 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Đuraškovic, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Poslije šest mjeseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miroslav Mišković saslušan je u četvrtak 17. oktobra u svojstvu građanina u policiji u vezi poslovanja svoje kompanije sa firmama odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender