25. 10. 2021.

SNS kreće u protest širom Vojvodine

On je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da će građani Vojvodine tim šetnjama pokazati koliki legitimitet ima pokrajinska vlast predvođena Demokratskom strankom i koliku podršku u narodu ima, kako je kazao, kriminalizovani režim na čelu sa Bojanom Pajtićem.

“Ako se oni koji su uništili sve čega su se dohvatili i koji su kriminalizovali zemlju ne stide da organizuju protestne šetnje, onda i pristojan svijet ima pravo da izađe na ulice svojih gradova”, kazao je Vučević.

On je istakao da će se pomenute protestne šetnje završiti velikim kako je rekao, veličanstvenim mitingom u Novom Sadu.

Vučević je kazao i da “po stoti put” poziva predsjednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića na TV duel.

“Pozivam Pajtića da u TV duelu pričamo o Vojvodini, ne o prošlosti, već o aktuelnoj situaciji u pokrajini, mada lično ne bježim ni od bilo koje druge teme”, kazao je Vučević.

Prema njegovim riječima, demokrate nemaju pravo da se kriju iza floskula da posao gradonačelnika Novog Sada nije da razgovara o pokrajini, jer kako je kazao, ako on kao gradonačelnik nije odbio poziv nijednog opozicionog lidera na duel, onda neko smije i Pajtića da pozove na razgovor.

“Kako su mene na TV duel zvali Aleksandra Jerkov ili Igor Pavličić, koji u tom trenutku nisu imali nikakve funkcije a ja sam se odzvao, tako očekujem da se pozivu odazove i Pajtić a ja legitimitet za razgovor o Vojvodini imam kao član Predsjedništva Srpske napredne stranke”, rekao je Vučević.

Predsjednik novosadskih naprednjaka je pojasnio da će protestne šetnje u gradovima Vojvodine početi u narednih sedam dana ali nije precizirao koliko dugo će trajati, dodajući samo da će se one završiti velikim mitingom u Novom Sadu, a da će o svim ostalim detaljima, javnost biti blagovremeno obavještena.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender