Vučić predstavio novi avion Er Srbija (FOTO)

Nadam se da će “Air Serbia” opravdati povjerenje koje nam je ukazano – rekao je Dane Kondić.

Direktor “Air Serbia” se zahvalio vicepremijeru Vučiću na podršci.

– Podrška nam jako znači. Trudim se i da učim srpski, gospodin Vučić mi je rekao da moram što bolje da savladam jezik – kazao je Kondić.

avion 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je izjavio da će avion biti ponos svih građana.

– Pokazaćemo svima da možemo da napravimo uspešan menadžment i kompaniju. Cilj nam je da budemo lider u regionu i mislimo da nam nema ravnih. “Air Serbia” pokazuje da Srbija može da bude moderna zemlja i uspješnija od svih u regionu – smatra Vučić.

avion 3

On je dodao da očekuje da za manje od godinu dana kompanija počne da zarađuje.

– Zamolio bih da hrana bude srpska, vino ono najbolje iz Srbije, a osmijeh osoblja onaj naš, najljepši – rekao je Vučić.

Riječ je o avionu “erbas A319″ i to je prvi avion nove nacionalne aviokompanije “Air Serbia” koji je iznajmljen za njene potrebe. Na njemu piše “Air Serbia” i bijele je boje, sa dodatim plavim i crvenim detaljima.Vizuelni izged aviona je takav da je na repu predstavljen stilizovan grb srednjovijekovne Srbije sa dvoglavim bijelim orlom.

avion 4

Vicepremijer Vučić je početkom oktobra, nakon sastanka sa generalnim direktorom kompanije Mubadala, Kaludnom Kalifom Al Mubarakom, i članovima delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, najavio prvi promotivni let na liniji Beograd – Abu Dabi za 26. oktobar.

Sporazum o strateškom partnerstvu Jata i Etihada iz UAE potpisan je 1. avgusta ove godine, prema kojem je ta kompanija vlasnik 49 odsto, a Srbija 51 odsto udjela u novoj kompaniji Air Serbia. Etihad je sa vladom potpisao petogodišnji ugovor o upravljanju srpskom aviokompanijom.

/Telegraf/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender