Priština pokušava da podijeli Srbe

Priština sklona nasilju

On je rekao da je takvo ponašanje kosovskih vlasti neprihvatljivo, ali da ne predstavlja ništa neobično, jer je Priština sklona nasilju.

Vulin je ocijenio u izjavi za Radio-televiziju Srbije da su Evropska unija i Euleks adrese na kojima treba da se rješava taj problem.

“Beograd ne komunicira sa predstavnicima institucija u Prištini, jer sa kosovskim premijerom Hašijem Tačijem nemamo šta da radimo, osim kada se sretnemo u Briselu, pa su tu posrednici EU”, rekao je Vulin.

On je zamolio Srbe da budu mirni i dostojanstveni i da izdrže do izbora, ističući da je posebno zabrinut za Kosovsku Mitrovicu zbog različitih biračkih spiskova, velikog broja upisanih Albanaca koji nikada ranije nisu živjeli tu i nejasnoća oko biračkih spiskova.

“Postoji velika opasnost da Srbi, ako ne izađu na izbore u Kosovskoj Mitrovici, neće imati gradonačelnika, što ne smeju da dozvole”, rekao je Vulin.

Prema pisanju prištinskog dnevnika “Koha ditore”, Vulin je od sinoć lice za kojim se traga prema odluci Okružnog suda u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, a sve policijske stanice dobile su nalog za njegovo hapšenje.

Za njim se traga zbog krivičnog djela “neovlašćenog prelaska granice”, a policija je obavezna da uhapsi Vulina ako ga primjeti na teritoriji Kosova.

Vulin je, uprkos zabrani prištinskih institucija da uđe na Kosovo 17. oktobra ušao u pokrajinu, kako se pretpostavlja, preko nekog od ilegalnih prelaza i pridružio se ministru energetike Srbije Zorani Mihajlović tokom njene posjete sjeveru Kosova.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender