18. 10. 2021.

Brisel hitno da reaguje

“Alarmantne manipulacije biračkim spiskovima ogledaju se u činjenici da na spiskovima ima više birača nego stanovnika u Pokrajini”, saopšteno je nakon sinoćnje sjednice Vlade Srbije.

U saopštenju se ističe da je nepoštovanje briselskog sporazuma potvrđeno i u višemjesečnom opstruisanju izbora člana Centralne izborne komisije, kao i u odbijanju da se izabere zamjenik generalnog sekretara Izborne komisije iz redova srpske nacionalnosti.

“Upornim kršenjem principa statusne neutralnosti izbornog materijala i zabranama zvaničnicima i članovima Vlade Srbije da posjećuju Kosovo i Metohiju, privremene kosovske vlasti direktno opstruišu dogovore iz Brisela i dovode u pitanje regularnost i održavanje lokalnih izbora”, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije upozorila je EU da je zabranama srpskim funkcionerima da posjećuju Kosovo i Metohiju, uz istovremeno uključivanje premijera Turske i Albanije u predizbornu kampanju, Priština je stvorila velike bezbjednosne rizike i direktno radi protiv stabilizacije stanja.

“Vlada Srbije zahteva od Brisela hitnu i neodložnu akciju na sprečavanju ovih nepravilnosti koje dovode u opasnost provođenje briselskog sporazuma i održavanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender