17. 10. 2021.
Vlast sposobna da se obračuna sa kriminalom

Dodik: Bosić i kadar SDS-a glumili dobru djecu

Govoreći o promjenama u Savjetu ministara BiH, Dodik je naveo da su lider SDS Mladen Bosić i ostali kadar te stranake “glumili dobru djecu, a da su svojim špekulacijama ubrzali smjenu svojih članova”.

“Plan SDS-a bio je da sami u maju izađu iz koalicije na nivou BiH i nisu mogli bolju uslugu napraviti sebi”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da nije problem zdrava kritika nego špekulacije, a da je njegova javna poruka SDS-u da će izgubiti naredne izbore.

“Naša pretenzija je da zajedno sa Socijalističkom partijom, DNS-om i partijama koje nam se pridruže pobijedimo na sljedećim izborima, a što se tiče SDS-a neka ide sa svojom opozicijom”, poručio je Dodik.

Dodik je ocijenio da smjene u Savjetu ministara BiH govore o naivnosti SDS-a i lidera te stranke Mladena Bosića.

“Bosić je ranije govorio da /Mirko/ Šarović nije njegov izbor za ministra u Savjetu ministara i da on nema namjeru da ga nešto posebno brani. To govori o odnosu između njega i Šarovića”, naglasio je Dodik.

On kaže da će nakon što bude ispoštovana procedura biti poznato ko će u Savjetu ministara BiH zamijeniti kadar SDS-a.

“Mi smo ozbiljna politička partija, ne samo u Republici Srpskoj nego i u regionu. Imena kadrova ćemo saopštiti kad se za to steknu svi uslovi”, istakao je Dodik.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prije dva dana donio je odluku o smjeni kadra SDS-a u Savjetu ministara BiH – ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Odluku Predstavničkog doma treba da potvrdi i Dom naroda.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender