22. 10. 2021.
Vukovar izbacuje ćirilicu!

I u Osijeku skinuta ploča sa dvojezičnim natpisom

Iz osiječko-baranjske policije saopšteno je da je ploča skinuta juče između 9.00 i 15.30 časova, te da tragaju za nepoznatim počiniocem.

U istoj zgradi djeluju i vijeća albanske, slovačke, njemačke, bošnjačke i mađarske nacionalne manjine, a njihove ploče, koje su, takođe, dvojezično ispisane, nije skinute.

Dvojezična ploča juče je skinuta i sa zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru, a prethodno i sa zgrade Prekršajnog suda.

Manje plastične table postavljene su prije nekoliko dana na visini iznad tri metra u Vukovaru na zgrade Županijskog i Opštinskog tužilaštva, Županijskog, Opštinskog i Prekršajnog suda i na zgradu Zavoda za zapošljavanje, ali su već dvije skinute.

Novi razgovor protivnika ćirilice sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem zakazan je za ponedjeljak, 28. oktobra, a na sastanak je pozvan i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

Milanović je juče rekao da na prošlom sastanku sa predstavnicima takozvanog štaba za odbranu Vukovara nije postignut nikakav dogovor, već da su samo razgovarali.

Štab traži da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta i izuzme od provođenja zakona po kojem srpsko stanovništvo u sredinama gdje čini trećinu ima pravo na korišćenje svog jezika i pisma, dok hrvatska Vlada insistira na dosljednom sprovođenju zakona.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender