16. 10. 2021.

Još 100.000 KM za boračke kategorije

Potvrdio je ovo načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Milenko Vučeta i dodao da je identičan iznos prije nekoliko mjeseci isplaćen za stambeno zbrinjavanje 12 porodica.

Dodao je da prema utvrđenim konačnim listama na dodjelu bespovratnog novca čeka još 69 porodica poginulih boraca i RVI, a dodjelu stana 165 korisnika iz navedenih kategorija, dok na stanove čeka ukupno 326 porodica poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije.

– Ko će od preostalih 69 porodica poginulih boraca i RVI prve i druge kategorije dobiti ovu pomoć odlučiće komisija, ali sigurno je da su prvi na redu prioritetni slučajevi – rekao je Vučeta.

Ističe da će ukupna izdvajanja iz budžeta grada za 2013. godinu na ime trajnog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI prve i druge kategorije kroz razne projekte iznositi 431.537,54 KM.

Vučeta je dodao da je grad izradio projektnu dokumentaciju za izgradnju još 142 stambene jedinice u naselju Ada, odnosno za objekte Ada tri i četiri.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović uručio je 25. jula rješenja o isplati bespovratnog novca porodicama poginulih boraca i RVI s ciljem njihovog trajnog stambenog zbrinjavanja.

Od 2001. godine iz budžeta grada izdvojeno je više od 16 miliona maraka za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender