Privedeni članovi CIK-a

Kosovska policija privela kandidata Srpske

Građanska inicijativa “Srpska” večeras najoštrije osuđuje privođenje Spasića i traži od međunarodne zajednice da se pozabavi problematikom pritiska na njene kandidate, jer će u suprotnom podnijeti tužbu Euleksu.

U saopštenju se dodaje da je privođenje Spasića najgori oblik podmetanja i maltretiranja kandidata “Srpske”, što nije prvi primjer.

“Ovo je samo još jedan primer da je u toku prljava kampanja protiv naših kandidata koji su se nebrojeno puta našli u sličnoj situaciji bez jasnog razloga”, navodi se u saopštenju.

Iz Građanske inicijative “Srpska” ističu da su na meti isključivo oni koji zastupaju Srbiju na Kosovu i Metohiji, te da na to ukazuje i činjenica da je u istom danu zbog istih navoda priveden i predsjednik privremenog organa opštine Vitina Miloš Jovanović.

“Zahtevamo da se prestane sa ovakvim ponašanjem i politička kampanja nastavi u pravcu dostojanstvene borbe”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da sve ovo dolazi u trenutku kada je ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu zabranjeno da dođe u pokrajinu i kada mediji javljaju da je kosovska policija podnijela nalog za njegovo hapšenje.

“Ovakava praksa podmetanja lokalnim Srbima i predstavnicima Vlade Srbije mora da prestane, jer dodatno unosi strah kod kosovskih Srba i produbljuje nepovjerenje prema onima koji su zaduženi da im omoguće osnovna ljudska i građanska prava”, navodi se u saopštenju.

Iz Građanske liste “Srpske” podsjećaju da je Spasić ranije i fizički napadnut, ali da policija i dalje nema počinioce.

“U policiji mu danas nije rečeno ko ga je prijavio za ovakve neosnovane radnje, već mu je poručeno da to nije važno”, navodi se u saopštenju.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender