NDP neće učestvovati u rušenju opozicionih načelnika

Čavić je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da se posljednjih dana u javnosti širi priča da će odbornici njegove stranke u lokalnim zajednicama učestvovati u rušenju opozicionih načelnika, navodeći primjer Trebinja.

“Svi koji se upuste u to neće biti članovi NDP-a, jer je to zvaničan stav organa naše stranke”, rekao je Čavić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je dodao da će odbornici njegove stranke u lokalnim zajednicama pomoći samo u, kako kaže, rušenju načelnika SNSD-a, a ne opozicionih načelnika SDS i PDP-a.

Komentarišući izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o ukidanju Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Čavić tvrdi da ona predstavlja “pritisak na cijelo pravosuđe u Srpskoj, a ne samo na sud i Bijeljini”.

Osvrćući se na medijske spekulacije da bi Mirka Šarovića u Savjetu ministara BiH mogao da zamijeni bivši premijer Republike Srpske Aleksandar DŽombić, Čavić je rekao da “SNSD ne bi smio to da dozvoli”.

“To bi predstaljalo pravi lokalizam, jer postoje kompetentni ljudi iz drugih regija Republike Srpske, a ne samo iz Banjaluke”, ocijenio je Čavić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender