16. 10. 2021.
Nema novog Zakona o radu do kraja godine

Novim zakonom o radu nezadovoljni poslodavci

“Sve obaveze prema kategorijama koje ne ostvaruju prava putem resornog ministarstva biće izvršene u poptunosti. Time se još jednom potvrđuje odgovornost Vlade prema njima”, rekao je Đokić za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, bez obzira na to kakav priliv sredstava bio u budžetu, isplate neće biti ugrožene, jer je budžet stabilan i u ovom trenutku ne vide se problemi u njegovom izvršenju.

“Ekonomska politika je u izradi i biće smanjen njen obim, ali će biti konkretnija nego ranije. Kada je riječ o oblasti rada, cilj je donošenje novog akcionog plana zapošljavanja za 2014. godinu”, rekao je Đokić.

Ministar Đokić kaže da će resorno ministarstvo posebnu pažnju posvetiti borbi protiv “rada na crno” i osmisliti dodatne politike koje bi na tom polju provodila Vlada.

“To znači da se pojača nadzor, objedini rad inspekcijskih tijela, te vodi dijalog sa poslodavcima i sindikatima”, rekao je Đokić.

On je dodao da će Ministarstvo nastaviti da unapređuje položaj boraca i drugih katerogija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i da poboljšava rad Fonda PIO.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender