21. 10. 2021.

Ognjenović: Partizan nije moćan kao prije

Vječiti’ derbi između Crvene zvezde i Partizana na programu je drugog novembra na “Marakani”, u okviru 11. kola Jelen Superlige.

“Zvezdu pritisak vodi ka trofeju. Upravo to može da ih motiviše da sve učine i savladaju crno-bele”, istakao je bivši kapiten kluba sa “Marakane” za “Sport”.

Ognjenović očekuje veliku borbu u predstojećem derbiju, koji bi u velikoj mjeri mogao da utiče na ishod šampionske trke.

“Po mom iskustvu i tradiciji mnogo je lakše kada si na svom terenu, što uliva veću sigurnost u odnosu na rivala. Od prvog minuta slijedi ofanziva da se stekne prednost, a onda olakša dalji posao. Tako su od nas uvijek tražili treneri i za mene je sada nepoznanica koju taktiku sprema aktuelni šef Stojanović”, smatra Perica.

Momak koji je u karijeri promijenio 11 klubova smatra da su odbrane obje ekipe najslabije tačke i da shodno tome možemo očekivati dosta golova.

“Sve zavisi. Ponekad kada se neke pozicije okarakterišu kao minusi onda se igrači na tim mjestima, bore kao lavovi i mnogo ne griješe. Bitna je koncepcija na sredini i tu leži ključ. Prekidi treba kod Zvezde da budu u režiji Milijaša mada su na drugoj strani najveća opasnost Ilić i Jojić.

Svakako da se očekuje zanimljiv dvoboj bez obzira što su bodovi preko potrebni mom bivšem klubu da se približi vrhu i lideru”, kaže Ognjenović.

“Tim koji bude manje griješio i bio bolji realizator prilika biće bliži pobijedi. Zvezda je pod pritiskom, ali to može da ih motiviše da sve učine i pobijede Partizan, koji po meni nije toliko moćan kao ranijih sezona”.

/Sport/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender