22. 10. 2021.
Bomba na Tačijeve prostorije

Sedmoro Srba privedeno zbog napada na pripadnike KPS

U ovom incidentu kafić je oštećen, a vlasnik lokala Dragutin Vukomanović najavio je da će podnijeti tužbu protiv policajaca zbog prekomjerne upotrebe sile.

On je rekao da su policajci došli oko 1.00 čas u kafić “Garden”, gdje je u toku bila privatna žurka i upozorili da se utiša muzika, što je i učinjeno.

“Policijci su u 1.30 ušli u kafić i polomili staklo na ulaznim vratima i prozoru. Ako sam ja kriv zbog prekoračenja radnog vremena neka me uhapse, ali djecu u lokalu ne smiju da uznemiravaju”, rekao je Vukomanović.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je novinarima da se incident dogodio noćas u 1.30 časova ispred kafića “Garden”, koji je tom prilikom oštećen.

On je naveo da su privedena lica bili gosti lokala i da su gađali policijske službenike čašama i flašama.

“Tom prilikom je povrijeđen jedan policajac, kome je medicinska pomoć ukazana u bolnici u sjevernom dijelu grada”, rekao je Bojić.

On je dodao da je alko-testom utvrđeno da su sva privedena lica bila pod dejstvom alkohola, te da je tužilaštvo slučaj okarakterisalo kao napad na službeno lice i nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Ovo je u posljednja 24 časa drugi napad na pripadnike kosovske policije na sjeveru Kosova. Prethodno su u Leposaviću napadnuta dvojica policijskih službenika.

“Na svaki napad na policajce uslijediće oštar odgovor i biće preduzete sve neophodne mjere u skladu sa zakonom”, poručio je Bojić i dodao da je protiv vlasnika lokala podnesena prijava zbog prekoračenja radnog vremena.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender