25. 10. 2021.

Zatražene mjere zabrane za Hidajeta Traku

Mjere zabrane odnose se na zabranu obavljanja službene funkcije i zabranu sastajanja sa ostalim osumnjičenim u ovom predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Hidajet Trako lišen je slobode zbog ometanja rada pravosuđa i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama, nastavlja aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, s ciljem uspostavljanja vladavine prava i stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana BiH.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su pomoćnika ministra pravde Federacije BiH /FBiH/ Hidajeta Traku, koji je osumnjičen za ometanja rada pravosuđa u vezi sa zloupotrebom položaja.

Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH, saopšteno je iz te pravosudne institucije.

Trako je osumnjičen da je zloupotrijebivši položaj, zaštićenog svjedoka u jednom predmetu Tužilaštva BiH premjestio iz jednog Kazneno-popravnog zavoda u drugi i time mu ugrozio bezbjednost i život.

Pravosudne i policijske agencije, izričito su istakle da taj zaštićeni svjedok, ne smije ni pod kojim uslovima biti premješten u navedeni KPZ, pa je uhapšen osumnjičen da je zloupotrijebio položaj i izvršio ometanje rada pravosuđa.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender