27. 11. 2021.

Kružni tok gasi semafore u Banjaluci

Kako kažu, u toku je praćenje uslova i načina odvijanja saobraćaja na kružnoj raskrnici kao i na onim na kojima su pogašeni semafori te će nakon sprovedenih analiza biti preduzete određene mjere.

“Ukoliko analize pokažu da semafor definitivno nije potreban, odnosno da se nekim drugim saobraćajno-tehničkim mjerama može obezbijediti nesmetan i bezbjedan saobraćaj, semafori će biti demontirani i prebačeni na drugu lokaciju”, rekao je Milenko Šajić, portparol ASBL.

Oliver Gačić, predsjednik MZ Obilićevo I, rekao je da su imali sastanak sa nadležnim u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, gdje im je obećano da će na raskrsnici ulica Cara Lazara, Carice Milice i Mirka Kovačevića biti napravljen montažni kružni tok, po uzoru na onaj u Ulici majke Jugovića u naselju Starčevica.

“Izgradnja kružnog toka planirana je do kraja tekuće godine. Semafori su prestali sa radom jer su pravili zakrčenje i ogromne gužve”, ističe Gačić.

On naglašava da im se građani nisu žalili da vozači ne žele stati na pješačkom prelazu i da ne strahuju za svoju djecu.

Drago Vurdelja, predsjednik MZ Bulevar, kaže da na dijelu Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Patre semafor nikada nije ni trebalo da bude postavljen jer stvara nepotrebne gužve.

“Stanujem u ovom naselju 62 godine i mislim da je to najveća greška koja je napravljena. Pješaci su sada manje ugroženi kada nema tih semafora, jer su vozači bili nervozniji. Sada je mnogo lakše i nadam se da će ga što prije izmjestiti na neku drugu lokaciju”, naglašava Vurdelja.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender