16. 10. 2021.

Našminkajte se prema obliku lica

1. Rumenilo

Što se rumenila tiče, postoje različiti potezi nanošenja, ali bez obzira kakv oblik lica imate treba da počnete da ga nanosite od jabučica na obrazima. Kod lica ovalnog oblika, rumenilo ostavite na jabučicama za prirodan izgled, dok djevojke sa dugim licem treba da ga nanose ka ušima. Na lica četvrtastog oblika rumenilo se nanosi od obraza ka slepoočnicama, a ovalna lica treba da izjednače rumenilo napred bez pretjeranog približavanja nosu.

2. Obrve

Obrve mogu značajno da nam promijene izgled. Žene sa licem četvrtastog oblika mogu da iznesu velike i smele obrve, dok one sa dugim licem izgledaju odlično sa tankim i ravnim obrvama. Lica ovalnog i u obliku srca izgledaju odlično sa lučnim obrvama.

3. Usne

Žene sa okruglim oblikom lica mogu dobro da izgledaju sa jarkim bojama na usnama poput roze ili crvene dok žene sa srcastim oblikom lica izgledaju ljepo sa tamnijom bojom usana. Duguljasta lica najbolje izgledaju sa prirodnim bojama, a četvrtasta sa blagim bojama kao što je bledo roze.

4. Sjenčenje

Bronzeri su suptilan i lak način da se određeni deo lica posvjetli i oblikuje. Žene sa licem u obliku srca treba da naglase strane oko usta, a isto tako i one sa duguljastim licem. Okrugao oblik lica izgleda dobro sa naglašenim područjem oko brade, a četvrtasti sa naglašenim slepoočnicama.

5. Pažnja!

Savjeti za nanošenje šminke prema obliku lica podrazumjevaju naglašavanje određenog dijela. Žene sa okruglim oblikom lica treba da naglase oči, isto tako i žene sa srcastim oblikom lica. Ovalna i četvrtasta lica imaju slične karakteristike, međutim žene sa četvrtastim oblikom lica igledaju dobro sa rumenilom.

6. Izbjegavajte

Kao što šminkom želite da istaknete određene dijelove lica, isto tako sa nekih želite da skrenete pažnju. Kod duguljastih lica treba izbjegavati nanošenje rumenila duž obraza. Žene sa okruglim oblikom lica treba da izbjegavaju nanošenje rumenila tako da se naprave okrugli obrazi. Četvrtastom obliku lica ne odgovaraju obrve u obliku luka i nježne boje na licu, a ovalna lica najbolje izgledaju sa jednostavnom šminkom koja ne treba da se fokusira ni na jedan deo lica.

Izvor: Superžena

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender