17. 10. 2021.

Ostao bez 4000 evra: Što mi je to plavuša u kavu stavila?

Kad je ušla onako zgodna, prsata i plava, bilo mi je drago što mi se baš ona javila na oglas. Svidjela mi se, kaže nam Mijo Pokas (64) iz Osekova kraj Popovače.

Nesretnik nije ni mislio da će ga naočita plavuša u četrdesetim godinama koju je upoznao putem oglasa prevariti i ukrasti mu već taj isti dan čak 4000 evra.

Na njegov oglas u maju telefonom mu se javila žena i predstavila se kao Ana. Odmah su dogovorili susret kod njega u Osekovu.

– Došla je i skuhala mi ručak. Nakon jela izvadila je iz torbice novčanice od 50 i 20 eura te me pitala imam li možda eure da usporedimo novčanice jer joj se čini da su njezine krivotvorene – kaže Mijo koji je imao 4000 evra u različitim apoenima i kovertama. Novac je dobio od prodaje traktora.

– Novčanice su bile u redu. Zatim je otišla skuhati kavu, iako sam joj rekao da je izbjegavam zbog žgaravice. Insistirala je govoreći kako je ne voli piti sama, a zna i proricati sudbinu iz taloga pa će nam reći kakva će nam biti veza – prisjeća se Mijo.

Ipak je pristao popiti kavu. Popio je čak dvije šolje. Nakon 15-ak minuta pitala ga je ima li običaj odmarati se poslije ručka.

Nakon što sam popio kavu, spavao sam više od sedam sati…; Inače nema običaj spavati popodne

– Rekao sam joj da se rijetko odmaram poslije ručka. To je bilo oko 16 sati i posljednje je čega se sjećam – dodaje Mijo Pokas, koji se probudio tek oko 23 sata.

Gorjelo je svjetlo u kuhinji i sobi. Vrata su bila otvorena, a Ani ni traga.

– Bilo mi je čudno što sam tako dugo spavao. A onda mi je kroz glavu sijevnulo – gdje je novac? Naravno, nije ga više bilo. Ukrala mi je 4000 eura – kaže Mijo koji je odmah otišao policiji i prijavio krađu.

Napravili su fotorobot, a uskoro je policija utvrdila njezin identitet. Navodno je s vukovarskog područja, iako je Miji rekla da je iz Dugog Sela kraj Zagreba. Nisu je još pronašli.

Izvor: 24sata.hr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender