Podočnjaci: Baš nikom ne stoje!

Na prvom mjestu, kao pomoć pri uklanjanju podočnjaka, je umivanje hladnom vodom. Ono što takođe može da pomogne su i ohlađene kesice čaja koje morate da držite na oči oko dvadesetak minuta. Za najbolje rezultate koristite kesice zelenog ili crnog čaja, čiji sastojak tein smanjuje otekline. Međutim, i biljni čajevi poput kamilice takođe uspješno djeluju jer smiruju upale i crvenilo.

Podocnjaci1

Takođe, jedan od boljih boraca protiv podočnjaka su jabuke. Sve što je potrebno je da ih iseckate, ohladite u frižideru, a potom kriške stavite preko očiju na nekih desetak minuta. Ista stvar važi i za krastavac koji, baš kao i jabuke, ima moć da smanji otok i ublaži tamne kolutove oko očiju.

Podocnjaci3

Ukoliko su vaši problemi sa podočnjacima zaista ozbiljni, onda su vam potrebne neke jače metode. U tom slučaju trebalo bi da koristite umirujuće losione, koji se pod obavezno drže u frižideru. Međutim, postoji i domaća metoda koja podrazumjeva upotrebu bjelanaca. Nekoliko bjelanaca izmutite u posudi, a potom četkicom namažite na oči. Držite tako nekoliko minuta, a potom isperite. Vaša koža će zablistati.

I za kraj, ukoliko vam se podočnjaci uvijek iznova javljaju, svako jutro i uveče mažite podočnjake s bademovim uljem. To će vam biti od velike koristi na duže staze.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender