Pogača i so za povratak “Novaka”

“Prvenac” u novoj floti Er Srbije, koji je juče otvorio redovnu liniju Beograd – Abu Dabi i tako označio zvanični početak rada nove srpske aviokompanije, sletio je jutros na beogradski aerodrom čak 35 minuta ranije.

Avion sa 35 putnika i pet članova posade je stigao u 5.20, a predviđeni termin za slijetanje je bio u 5.55 časova.

“Ako se po ovom jutru dan poznaje avioni Er Srbije će dolaziti ne samo na vrijeme nego i nešto ranije”, izjavio je na svečanom dočeku generalni direktor beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević.

Delegacija Srbije na čelu sa prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem i predstavnici medija su ostali u Abu Dabiju.

avion 2

Avion, koji je dobio ime “Novak Đoković”, dočekan je u Beogradu redovnim hlađenjem vodenim šmrkovima. Putnike je zatim sa pogačom dočekala djevojka u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

Putnici, uglavnom stranci, izjavili su po izlasku iz aviona da su veoma zadovoljni Er Srbijinim avionom, da je let bio prijatan, a osoblje druželjubivo.

“Danas ispisujemo stranice nove istorije aviosaobraćaja Srbije. Prvi let naše nacionalne aviokompanije Er Srbije koji smo upravo dočekali predstavlja novo, moderno lice potencijala naše zemlje u ovoj oblasti”, istakao je Radosavljević.

avion 3

Nasmijana lica osoblja, putnika i veći broj letova i novih destinacija koje će pokrivati Er Srbije predstavljaju, kako je rekao, promjenu ne samo u izgledu već i u suštini poslovanja.

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” je vodeći regionalni centar sa najvećim rastom broja putnika i novih kompanija iz godine u godinu, istakao je Radosavljević.

On je poželio i Er Srbiji da ostvari svoje poslovne ciljeve i postane regionalni lider u segmentu avioprevoza, ali i kao promoter Srbije “na nebu i na zemlji”

Direktor Direkcije za letačku djelatnost Er Srbije Slobodan Radulović je naglasio da će nova stranica istorije srpske avijacije biti ispisana entuzijazmom, profesionalnošću i visokim standardom usluga.

avion 4

Radulović je rekao da je cilj Er Srbije da zaposleni i građani Srbije budu ponosni na svoju aviokompaniju.

Prvi let Er Srbije na liniji Beograd – Abu Dabi simbolizuje poštovanje i zahvalnost prema strateškom partneru avikompaniji Etihad ervejz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dodao je Radulović.

Nacionalna aviokompanija Er Srbija “poletjela” je juče popodne prvim letom aviona “erbas A 319” – Novak Đoković, sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” za Abu Dabi, što je zvanični početak rada te kompanije čiji je cilj da postane vodeća u regionu.

avion 6

U avionu za Abu Dabi su, između ostalih, bili i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić, ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, ministar finansija Lazar Krstić, zamjenik predsjednika Komiteta Vlade za saradnju sa UAE Mladan Dinkić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, više profesora za Beogradskog, Niškog i Novosadskog univerziteta, predsjednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, privrednici, predstavnici medija…

Er Srbija će, takođe, uspostaviti nove letove sa matičnog aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu pored Abu Dabiju, ka Banja Luci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu koji će biti realizovani do kraja godine.

Ti novi letovi, kako je rečeno, dopunjuju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi ove aviokompanije u okviru ljetnjeg rasporeda letenja za 2013.

avion 5

Er Srbija, takođe, planira da otvori još sedam novih trasa između januara i aprila sljedeće godine, a do juna 2014. učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti uz letove do destinacija u 43 zemlje sa 73.000 mjesta za putnike na više od 670 letova nedjeljno.

Vlada Srbije je u avgustu potpisala sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim je predviđeno da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postane vlasnik 49 odsto kapitala srpske aviokompanije, kao i ugovor o petogodišnjem upravljanju srpskom nacionalnom aviokompanijom.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender