Srbi da se ne osjećaju uplašeno

Priština pokušava da odvrati Srbe od izbora

“Ekstremni krugovi pokušavaju i da ovakvim najavama hapšenja zastraše Srbe”, rekao je Đurić novinarima poslije obilježavanja Svete Petke, stranačke slave Srpske napredne stranke /SNS/, čiji je funkcioner.

On je naveo da je Priština procijenila da će biti značajno ako Srbi na Kosovu osvoje većinu u 10 opština, zbog čega razmišlja kakva je budućnost rješavanja statusnog pitanja Kosova i Metohije kada su srpske institucije potpuno legitimisane kroz izborni proces.

Komentarišući najavu dolaska na Kosovo prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i Vulina, Đurić je rekao da se dogovor o slobodi kretanja mora poštovati i da je to dogovoreno na najvišem nivou.

“U pitanju je kredibilitet i EU koja je i posredovala u razgovorima između Beograda i Prištine”, kaže Đurić, navodeći da se ne mogu stvarati ponižavajući uslovi, suprotni dogovoru.

Đurić je dodao da su kosovski izbori statusno neutralni i da svi elementi izbora moraju uvažavati tu činjenicu kao i minimum interesa obje strane.

Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici izdao je nalog za privođenje Aleksandra Vulina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “neovlašćenog prelaska granice”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender