Smjena kadrova SDS-a opasan presedan (VIDEO)

Pandurevićeva tvrdi da ovom odlukom nije ispoštovan Zakon o Savjetu ministara i Ustav BiH, što pokazuje “kako poslanici SNSD-a u Parlamentu BiH brane interese Republike Srpske”.

Komentarišući najave o eventualnom pokretanju mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa delegata SDA u Domu naroda na ovu odluku, Pandurevićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da, ukoliko se to desi, Dom naroda ne može potvrditi smjenu.

“Čak ukoliko Dom naroda i potvrdi smjenu naših kadrova, SDS će pokrenuti postupak za ocjenu ustavnosti i zakonitosti”, najavila je Pandurevićeva.

Ona tvrdi da joj je šef poslaničkog kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Drago Kalabić rekao da ova stranka zna da je smjena nezakonita, ali da SDS-u žele da daju još jednu šansu da popuste i ne kritikuju SNSD, te da zajedno sa njima izađu na izbore naredne godine.

Pandurevićeva je rekla da je lider SNSD-a Milorad Dodik, praveći ustupke bošnjačkim partijama, sveo jaku srpsku većinu od 14 poslanika u Predstavničkom domu na svega devet, čime je, kako je rekla, stavio Damoklov mač nad Republikom Srpskom u ruke bošnjačkih lidera.

Prema njenim riječima, lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je potvrdio ustupak koji mu je napravio Dodik kada je rekao da Vlada Federacije BiH izlazi u projekat “Srednja Drina”, čime se Republika Srpska vraća u BiH.

“Drugi dil Lagumdžije i Dodika je da na prečac dođu do 100 miliona KM iz ‘Elektroprenosa’, kako bi ih potrošili na krpljenje budžetskih rupa, što je priznao i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija”, rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da je treći akter novonastale situacije lider HDZ-a Dragan Čović, u čijem su okruženju isplivali sumnjivi poslovi, što je rezultovalo smjenom bivšeg ministra zadravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodana Stanića.

“Oni su zahvalni Dodiku za treći entitet dok predsjednik HDZ-a Hrvatske optužuje Republiku Srpsku za etničko čišćenje Hrvata, a poslanici HDZ-a u parlamentu BiH brane Zakon o zabrani negiranja genocida”, rekla je Pandurevićeva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender