22. 10. 2021.

TEČNA DIJETA: 10 čaša vode na dan topi kilograme

Voda topi kilograme, tvrdnja je do koje su nedavno došli naučnici koji imaju dug staž u istraživanjima o gojaznosti, kilogramima i mršavljenju. Oni su nedavno iznijeli zaključak da ljudi koji unose velike količine vode, tačnije deset čaša tokom dana, lakše gube kilograme od ostalih koji se ne pridržavaju ovog pravila.

voda 2

Voda smanjuje indeks tjelesne mase, odnosno ukoliko u toku dana popijete dva litra vode, manje ćete biti gladni, a samim time ćete i manje jesti. Takođe, dobar način da natjerate sebe da manje pojedete je i da prije obroka popijete dvije čaše vode koje će vam stvoriti mali osjećaj sitosti, a samim time vas i natjerati da smanjite unos kalorija tokom jela.

voda dijeta 3

Voda sagorijeva masti, i to čak 50 odsto masti iz tijela, za razliku od kaloričnih pića koja utiču na gomilanje masnoće i kalorija u tijelu. Takođe, voda je odličan izvor energije za sportiste, s obzirom na to da sprječava da tijelo dehidrira i daje mu snagu koja mu je potrebna.

voda-H20

Istovremeno, ovaj magični napitak odličan je u borbi protiv mamurluka, s obzirom da je jako važno da tijelo bude hidrirano nakon unosa alkohola u organizam. Nije na odmet popiti i nekoliko čaša prije same zabave, a nakon pijanstva, pa čak i ako van ne bude do toga, obavezno unesite vodu u organizam, piše Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender