16. 10. 2021.

Banjaluka domaćin Evropskog rafting prvenstva 2014. godine

“Pošto je ovo manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, resorno ministarstvo će je finansijski podržati”, rekla je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović novinarima nakon radne posjete banjalučkom Rafting centru “Kanjon”.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić – Hrstić rekla je da će ovo ministarstvo i ubuduće podržavati projekte, koji su od velikog značaja za turizam Srpske, kao što je realizacija projekta “Regata Banjaluka – Beograd”.

REGATA DO BEOGRADA

Ona je navela da će ova regata biti predstavljena na međunarodnim sajmovima početkom naredne godine.  Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta “Regata Banjaluka – Beograd” čiji je cilj promocija Srpske i njenih ekonomskih i turističkih projekata.

Predsjednik Rafting kluba “Kanjon” Aleksandar Pastir rekao je da je sa ministrima u Vladi Republike Srpske razgovarao o realizaciji Rafting regate “Banjaluka – Beograd” i pripremama za Evropskog prvenstva u raftingu iduće godine.  Pastir je najavio da će regata iduće godine krenuti sa izvora svih rijeka u slivu rijeke Save, tako da će jedan dio krenuti i od izvora rijeke Save u Sloveniji.

“U ovaj projekat biće uključeni svi rafting i kajak – kanu klubovi, turističke organizacije i lokalne opštine”, rekao je Pastir. Kada je riječ o Evropskom rafting prvenstvu R6, Pastir je najavio da će iduće godine ovo takmičenje biti održano u  četiri starosne kategorije mlađi – juniori, juniori, seniori i veterani, a takmičiće se od 80 do 100 timova. Prvenstvo će trajati osam dana i održaće se na već postojećim stazama na rijeci Vrbas.  Pastir je rekao da na rijeci Vrbas u Banjaluci postoji sva infrastruktura za održavanje Evropskog prvenstva, čija će organizacija koštati do 100.000 KM.

Organizacija ovog evropskog prvenstva u Banjaluci  biće ujedno i nagrada banjalučkim rafting klubovima koji su briljirali ove sezone na Evropskoj sceni, dodao je Pastir.

Nakon radnog sastanka u Rafting centru Kanjon,  ministrima su uručene zahvalnice za doprinos realizaciji projekta “Regata Banjaluka – Beograd 2013”

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender