26. 09. 2021.

Bez dogovora Milanovića sa protivnicima ćirilice

Iz ovog štaba na razgovor su došli sa zahtjevom da se postavljene table na vukovarskim državnim institucijama skinu, te da se prestanu postavljati nove, javljaju hrvatski mediji.

Na sastanku u Vukovaru 17. oktobra dogovoreno je povlačenje policijskih snaga koje su čuvale dvojezične table, uklanjanje zaštitnih ograda oko dvojezičnih tabli, kao i nastavak razgovora.

Milanović je tada istakao da se zakon mora provoditi, te da table ostaju na svojim mjestima, a da će se prema njima svako odnositi na vlastitu odgovornost.

Hrvatska policija saopštila da je osumnjičila 47-godišnjaka iz Vukovara da je sa zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje skinuo dvojezičnu tablu.

U saopštenju za javnost vukovarsko-sremske policijske uprave navodi se da je proteklog vikenda nad osumnjičenim sprovedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je 25. oktobra skinuo i odnio dvojezičnu tablu, samo nekoliko dana pošto je drugi put postavljena.

Još se istražuje ko je proteklih dana skinuo dvojezične table sa zgrada Državne uprave i Prekšajnog suda u Vukovaru.

Od septembra kada su postavljene, dvojezične table na latiničnom i ćiriličnom pismu su više puta skidane, pa potom postavljane, a neko vrijeme ih je čuvala i policija.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender