27. 11. 2021.

Brisel da izvrši pritisak na Prištinu

“Ukoliko na biračkim mestima bude bilo kakvo obeležje te republike, niko od Srba neće izaći na birališta, a mogući su i ekscesi”, rekao je Panić za Televiziju “Pink”, povodom lokalnih izbora na Kosovu zakazanih za 3. novembar.

On je naveo da Srbi sa Kosova insistiraju da Vlada Srbije u Briselu interveniše da bi se dobili statusno neutralni izborni materijali, ocijenivši da je međunarodna zajednica popustljiva prema Prištini, koja pokušava da izbjegne sprovođenje gotovo svih sporazuma iz Brisela.

“Krajnje je vreme da prestanemo da govorimo diplomatskim rečnikom i da javno upozorimo Brisel da ovakvo ponašanje više nije dozvoljeno i da mi to više ne možemo da tolerišemo”, rekao je Pantić.

Prema njegovim riječima, ako izborni materijal bude takav da govori o tome da je Kosovo nezavisna država, onda Vlada Srbije treba da razmisli da li da pozove Srbe da izađu na izbore.

Pantić je istakao da je, prema dogovoru iz Brisela, trebalo da izbori budu fer i demokratski i da postoji samo logo centralne izborne komisije Kosova bez grba Kosovo i natpisa Republika Kosovo.

On je rekao da Priština čini sve da Srbi ne izađu na izbore, te naglasio da za više od 250.000 Srba nije omogućeno da glasaju.

Pantić je ponovio da raspisivanje potjernice za ministrom bez portfelja zaduženim za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom uz najavu hapšenja, ako se pojavi na teritoriji Kosova, stvara lošu atmosferu.

On je izrazio uvjerenje da će prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić i Vulin doći na Kosovo i Metohiju i da Vulina neće hapsiti.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender