26. 09. 2021.

Đoković: Zadovoljan sam 2013.

Najbolji srpski teniser stigao je u Pariz gde se ove nedjelje igra poslednji turnir iz Masters serije u sezoni.

Đoković u prestonicu Francuske već tradicionalno dolazi ranije da bi se, kako sam kaže, bolje pripremio za uslove u dvorani Bersi.

„Pariz je jedan od najljepših gradova na svijetu, ovdje imate toliko stvari koje možete da radite. Ja po navici dolazim ovde nedjelju dana prije početka turnira pa imam dovoljno vremena da se navikenam na podlogu i uslove. Takođe, i da provedem više vremena sa djevojkom i porodicom u ovom divnom gradu. Sviđa mi se posebno centar Bersija“, rekao je Novak pred početak turnira.

Novak je nakon poraza na US openu izgubio prvo mjesto na ATP listi u Pekingu, ali je na azijskoj turneji osvojio trofeje u Pekingu i Šangaju.

„Iako sam pretrpio nekoliko teških poraza, prije svega u duelima sa Nadalom, prilično sam zadovoljan kako sam igrao u 2013. Mogao sam malo bolje da odigram na turnirima Masters serije. Ali u Aziji sam odigrao dva savršena turnira, pronašao sam ritam. Sada imam mnogo više samopouzdanja i nadam se da ću ostati na tom putu.“

U finišu sezone svi su umorni, ali do kraja godine osim Pariza igra se i završni Masters u Londonu.

„Svi su iscrpljeni fizički i mentalno, ali siguran sam da svi žele da završe sezonu dobrim rezultatom“, dodao je Đoković koji će nakon Mastersa u Londonu igrati i finale Dejvis kupa protiv Češke.

/Vesti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender