20. 10. 2021.

ELIKSIR ZDRAVLJA: Sokovi od povrća hit u svijetu!

Sokovi od cvekle, mrkve, krastavaca, špinata i raznog drugog povrća sve su više popularni u Kaliforniji, gdje već postoji na desetine “đus barova”.

2

U pomodarskim kvartovima, poput Santa Monike i Beverli Hilsa, ima ih na svakom ćošku. A nije ni rijetko vidjeti prolaznike sa plastičnom čašom punom soka od povrća, umjesto uobičajene kafe.

4

Sokovi od povrća mogu se praviti u najrazličitijim kombinacijama: kupus i cvekla, mrkva i kokosovo ili bademovo mlijeko, celer i krastavac. A moguće su i mješavine sa voćem. Jednostavno, ne birajte povrće kada ga stavljate u sokovnik 🙂

6

I dok ih neki tek povremeno gustiraju, drugi ih pak redovno koriste kao novi način ishrane. Ima i onih koji sokove od povrća piju tri, sedam ili 30 dana zaredom, bez unošenja čvrste hrane, kako bi pročistili organizam.

5

Cijeđeno povrće koristi se sve češće i u dijetama za mršavljenje. Za pet dana moguće je, na ovaj način, smršati i do 10 kilograma.

Finansijski časopis “Baron”, procijenio je na pet milijardi dolara industriju sokova od povrća u SAD-u, sa godišnjim rastom između četiri i osam odsto. Prema pisanju tog lista, u Americi trenutno postoji 6.200 lokala u kojima se služe sokovi od povrća, a najviše ih je u Los Anđelesu i Njujorku.

7

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender