25. 10. 2021.

Francuska: Krila dijete dvije godine u gepeku

U saopštenju francuske policije se navodi da su djevojčicu starosti između 15 i 23 mjeseca u petak, 25. oktobra, pronašli auto-mehaničari kad je njena majka dovezla automobil u auto-mehaničarsku radionicu u gradu Terason u centralnoj Francuskoj, prenijela je agencija AFP.

Jedan od mehaničara je iz gepeka čuo “čudne zvukove, nalik stenjanju”, a kad ga je otvorio, ugledao je djevojčicu, koja je gola ležala u sopstvenom izmetu. Bila je dehidrirana i imala visoku temperaturu, navela je policija.

Dijete je odvezeno u bolnicu, gdje su ljekari nakon pregleda objavili da je zaostala u rastu i da pati od psihičkih problema.

Okružni tužilac Žan-Pjer Lafit je u izjavi za AFP rekao da je djevojčica “bila sakrivena, čini se od rođenja, a što je još ozbiljnije, ona je veoma zaostala u razvoju”.

“Čitava situacija je prosto nevjerovatna”, istakao je tužilac.

Policija je nakon otkrića djevojčice uhapsila njenu majku (45) i njenog 40-godišnjeg partnera, koji su optuženi za zlostavljanje djeteta i ugrožavanje maloljetnog lica. Ukoliko budu proglašeni krivima, prijeti im kazna zatvora u trajanju od najviše deset godina.

Majka je policiji rekla da je dijete rodila u tajnosti i zatim od svih, uključujući i svog partnera, koji je otac djevojčice, krila da dijete uopšte postoji. Par ima još dvoje djece, četvorogodišnju djevojčicu i dva dječaka od devet i deset godina, koje su nakon hapšenja roditelja preuzele socijalne službe. Majka i otac su oboje portugalskog porijekla i nezaposleni.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender