Naredba Sipi da ispita federalnog ministra pravde

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da se ove aktivnosti odnose na istragu za ometanje rada pravosuđa, te za nedozvoljeno izmještanje iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod zaštićenog svjedoka u jednom od najozbiljnijih predmeta organizovanog kriminala, u kojem se zaštićeni svjedok nikako ne smije nalaziti zbog opasnosti po njegovu bezbjednost i život.

“Tužilaštvo i Sipa istragom utvrđuju ko je i zbog kojih razloga naredio izmještanje ovog lica, iako svi subjekti uključeni u proces dobro znaju da se ovaj zaštićeni svjedok, koji je već dobijao prijetnje za bezbjednost i život, ni pod kojim uslovima ne smije dovoditi u tu zatvorsku ustanovu”, ističe se u saopštenju.

Prethodno je Tužilaštvo BiH uputilo Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za pomoćnika ministra pravde Federacije BiH Hidajeta Traku, koji je osumnjičen za ometanja rada pravosuđa i zloupotrebu položaja.

Trako je osumnjičen da je zaštićenog svjedoka u jednom predmetu Tužilaštva BiH premjestio iz jednog kazneno-popravnog zavoda u drugi i time mu ugrozio bezbjednost i život.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender