20. 10. 2021.

Novak počinje pohod na 1. mjesto

Đoković će u drugom kolu posljednjeg Mastersa sezone igrati protiv malo poznatog Pjer-Uga Erbera, koji je napravio iznenađenje eliminisavši Benoa Pera sa dva puta po 6:2.

Meč Đokovića i Erbera posljednji je u večernjem programu na Centralnom terenu, i neće početi prije 20 časova i 30 minuta.

Novak će ponovo biti najbolji teniser svijeta ukoliko osvoji titulu u glavnom gradu Francuske, a Nadal ispadne pre finala. Ako Španac bude najbolji u Parizu, godinu će završiti na prvom mejstu.

Srpski teniser ima veoma težak žrijeb, a ukoliko prođe Pera, čeka ga duel sa boljim iz meča Izner – Nieminen/Pržežni.

Đoković se do sada nije sastajao sa Francuzem, koji trenutno zauzima 189. mjesto na svijetu, a u glavni žrijeb je ušao kroz kvalifikacije gdje je pobjedio De Šepera, Sebaljosa i Hajder-Maurera.

Masters u Parizu već godinama predstavlja turnir na kome se viđaju najveća iznenađenja, jer se održava u nedelji prije završnog Mastersa u Londonu, javlja B92.

Titulu brani Španac David Ferer, koji je u finalu prošle godine savladao Jeržija Janoviča.

Đoković je prije turnira izjavio da je zadovoljan 2013. godinom, a Nadal je rekao da mu je važnije zdravlje od broja jedan. Žo Vilfred Conga u Pariz dolazi sa dvojicom novih trenera, dok se Marin Čilić pobjedom vratio poslije četiri mjeseca suspenzije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender