19. 10. 2021.

Starčevica: Ulicama teku potoci fekalija

Naselje se širi, kuće se grade ali nema kanalizacije pa se tako septičke jame za vrijeme kišnih dana pretvaraju u fekalne potoke a tokom vrućina smrad je nepodnošljiv. Ovaj problem predstavljen je Administrativnoj službi grada kao prioritet ove mjesne zajednice za 2014. godinu. Na njega ukazujemo već pet-šest godina međutim još se ništa ne rješava – rekao je potpredsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Đorđe Knežević.

Kuće koje se nalaze u pomenutim ulicama redovno izmiruju sve obaveze.

– Sva domaćinstva redovno plaćaju komunalne usluge kao da imaju obezbijeđene sve uslove za život a samim tim i kanalizaciju, međutim oni je zapravo i nemaju – rekao je Knežević.

U Odjeljenju za komunalno-stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada kažu da ove godine nisu planirana sredstva za rješavanje problema ovih ulica.

– Programom uređenja građevinskog zemljišta za 2013. godinu nisu planirane pomenute aktivnosti. Što se tiče naredne godine u toku su aktivnosti na pripremama budžeta i programa koji će usvajati Skupština grada. Tek nakon toga biće poznato koji će se radovi izvoditi u 2014. godini pojasnili su u Odjeljenju za komunalno-stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada.

Ljiljana Grbić koja godinama živi u ulici Srpskih ustanika kaže da je kanalizacija u ovom dijelu Starčevice prava katastrofa.

– Tu postoji jedan potok i sve kuće novije gradnje izveli su svoje kanalizacione cijevi tu. Naselje se iz godine u godinu širi a sa njim i problemi. Bojimo se zaraznih bolesti – kazala je Grbićeva.

Ni asfalta, ni rasvjete

Stanovnici ulice Srpskih ustanika već tri decenije čekaju na asfalt i uličnu rasvjetu. Mještanka Ljiljana Grbić rekla da je ulica u toliko lošem stanju da se jedva prolazi pješice a kamoli automobilom.

– Na samo 100 metara smo od glavne ulice a još uvijek pješačimo lošim makadamom. Rupa je na rupi tako da nam je prilaz kući katastrofalan. Posebno nam je problem noću jer ulica nema ni rasvjetu – kazala je Grbićeva.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender