16. 10. 2021.

FSS: Zahtjevi Kosova odbijeni

“To je bio jedan uobičajeni sastanak. Oni i dalje traže da igraju zvanične utakmice, kvalifikacije, koje će sadržati sve, himnu i nacionalna obilježja, što apsolutno nije prihvaćeno i neće biti dok Ujedinjene nacije ne prime Kosovo. To im je stavljeno do znanja, jednostavno nemaju pravni osnov”, rekao je Karadžić agenciji Beta.

FIFA je ranije u Japanu donijela odluku da Kosovo može da igra prijateljske utakmice bez nacionalnih obilježja, a Karadžić je najavio da će se razgovori u tom pravcu nastaviti.

“Ostavili smo to za kraj novembra iz prostog razloga jer imamo okvir za te razgovore predložen od naše Vlade i mi smo u stalnom kontaktu sa državnim organima”, kazao je Karadžić.

U delegaciji FSS, pored Karadžića bili su potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković, dok su kosovski savez predstavljali predsjednik Fadilj Vokri, generalni sekretar Erol Salihu i član izvršnog odbora Flamur Bunjaku.

Prvi čovjek Saveza je naveo i da se sa čelnicima FIFA razgovaralo i o nastavku saradnje u oblasti infrastrukture.

“Prvo smo sa čelncima FIFA razgovarali oko nastavka saradnje i podrške u oblasti infrastrukture. To sve ide po planu i poštuju se raniji dogovori”, rekao je Karadžić.

FIFA je saopštila da su srpski i kosovski savez vodili “plodonosne” razgovore i da će novi sastanak biti krajem novembra uoči Izvršnog odbora te organizacije, koji je zakazan za četvrti i peti decembar.

Sastanak Karadžića i Vokrija dogovoren je u junu, kada je Blater posjetio Beograd i u razgovoru sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem apelovao da se pronađe rješenje koje će omogućiti da se fudbal razvija i na Kosovu.

Kosovski savez nije član ni FIFA, ni Evropske fudbalske unije (UEFA).

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender