19. 10. 2021.

Mikulić: Objaviću mnogo šokantnih stvari

Nakon ispitivanja, Tužilaštvo će odlučiti o daljnim aktivnostima u ovom predmetu, saopšteno je iz te institucije.

Mikulić je po naredbi Tužilaštva BiH, u okviru predmeta “Lutka”, juče saslušan u Agenciji za istrage i zaštitu BiH o okolnostima nedozvoljenog izmještanja zaštićenog svjedoka, u službenom predmetu organizovanog kriminala, iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod, u kojem se nikako ne smije nalaziti zbog opasnosti po njegovu bezbjednost i život.

Nakon ispitivanja u Sipi, njegova izjava proslijeđena je Tužilaštvu BiH.

MIKULIĆ: OBЈAVIĆU MNOGO ŠOKANTNIH STVARI

Mikulić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je postupao u skladu sa zakonom i važećim pravilnikom u slučaju prebacivanja zaštićenog svjedoka iz Centralnog zatvora u Sarajevu u KPZ Zenica zbog čega ga je juče saslušala Sipa.

Za ovaj slučaj, Mikulić je javno prozvao državnog tužioca Dubravka Čamparu za vršenje “pritiska na ministra”, kao i osobe koje nije imenovao, a kojima, kako je kazao, “smeta što sam ja predložio preko 70 zakona koji se nalaze u parlamentarnoj proceduri, pogotovo pet antikoruptivnih zakona, čiji su oni javni oponenti da se ti zakoni uopšte donesu”.

Mikulić je istakao da je kao ministar spreman da snosi svaku odgovornost, ali i da će instistirati da se rad VSTV podvrgne istim odgovornostima. “Ministar pravde je jedini ovlašten da odluči da li je neko smio ili nije smio biti prebačen. Po pravilniku, ovakva vrsta osuđenika mora biti u Zenici”, rekao je Mikulić.

On je najavio da će nu narednim danima objaviti “puno stvari za koje građani ne znaju, a koje će biti šokantne”, ali nije naveo više detalja.

/RTRS/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender